Hoogtepunten van 2017

Succesvolle bemiddelingen, samenwerkingen met werkgevers, LEAN: We zijn trots op onze successen van 2017. Bekijk alle hoogtepunten.

Vraag naar personeel

Ook in het eerste kwartaal is er meer vraag naar personeel. DZB heeft aan het einde van het eerste kwartaal zo’n 70 openstaande vacatures. Het betreft een mooi gevarieerd aanbod: pizzabakker, afwasser, caissière, call center medewerker, schoonmaker, winkelverkoper, opperman en thuiszorgmedewerker.

Avond voor groenbedrijven

Kandidaten een vak leren, enthousiast maken en daarna een baan bij een werkgever in het groen aanbieden. Dat is de opzet van het groentraject van DZB. Dit groentraject is in samenwerking met werkgevers uit de branche gemaakt. Op 20 maart kwamen deze bij elkaar om het uiteindelijke traject te bespreken. Men was enthousiast over het resultaat en de eerste lichting van 5 kandidaten is inmiddels begonnen.

Chocoabeurs in Amsterdam

Op 22 februari was DZB vertegenwoordigd op de chocolade beurs in Amsterdam. De Chocoabeurs is een evenement waar producenten en afnemers van chocolade elkaar ontmoeten en waar DZB met haar chocoladefabriek kan rekenen op veel aandacht. Op de beurs van vorig jaar zijn twee nieuwe klanten geworven, die op dit momenten nog steeds produceren. Ook dit jaar zijn er afspraken gemaakt met potentiele klanten om onze fabriek te bezoeken.

Zilveren Kruis Achmea en een bijzonder klantenteam

Bij Zilveren Kruis Achmea werkt een bijzonder team binnen het klantcontactcenter. Dit is een team waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klanten helpen die per email of WhatsApp contact zoeken met Zilveren Kruis. Momenteel zoekt men 10 nieuwe collega’s. DZB en UWV pakken dit gezamenlijk op. Positief is het dat Zilveren Kruis verder wil kijken dan het doelgroepenregister; ook mensen die om een andere reden niet gemakkelijk aan werk komen, zijn uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken.

HRM-tafel zorg

Een van de grootste sectoren in Leiden is de Zorg. Binnen deze sector heeft DZB een succesvolle samenwerking met verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen. Het UWV en DZB hebben in 2014 de Zorgtafel voor HRM in het leven geroepen. Inmiddels een succesvolle samenwerking op thema’s die zorgpartijen met elkaar delen. In januari was er een goed bezochte bijeenkomst, die onder andere ging over de werving van nieuw personeel en het succes van het participatieloket van het LUMC.

Leerwerktraject in de Zorg bij Activite

ActiVite is op zoek naar verzorgenden IG in opleiding voor de thuiszorg en voor haar woonservicecentra in Leiden en omliggende gemeente. Activite heeft hiervoor de hulp van DZB en het UWV ingeroepen. Gezamenlijk worden kandidaten geworven voor het leerwerktraject dat wordt aangeboden. De opleiding start in mei 2017, waarna de kandidaat een algemene introductie krijgt en meeloopt met één van de collega’s. De nieuwe collega’s gaan direct betaald aan het werk.

Gemeente Oegstgeest: de eerste meters bouwarchief zijn gescand

Bij de gemeente Oegstgeest zijn 160 meter bouwarchief te scannen. Een bouwarchief is in menig gemeente een omvangrijkrijk archief, dat in jaren is opgebouwd en historische stukken en originele tekeningen bevat. DZB heeft de opdracht gegund gekregen om de gegevens digitaal inzichtelijk te maken en zal het werk samen met partner 2DA uitvoeren. Inmiddels is de eerste meter gescand en door Oegstgeest goedgekeurd. Periodiek zitten vertegenwoordigers van de gemeente Oegstgeest en DZB met elkaar aan tafel om de voortgang bespreken. Alle bijzonderheden worden dan besproken en opgelost, zodat er voor burger en personeel een toegankelijk archief ontstaat.

Zilveren Kruis Achmea: een bijzonder callcenter

Het UWV en DZB zijn in mei uitgenodigd door Zilveren Kruis om het call center te voorzien van personeel. Wanneer je als klant contact zoekt met het Zilveren Kruis, verloopt dit contact via een medewerker van dit call center. Dat kan telefonisch, maar steeds vaker hebben klanten contact per mail en WhatsApp. Voor de afdeling die schriftelijk contact heeft met klanten is specifiek gezocht naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoewel de eisen best pittig waren (Hbo-niveau en een psychologische test) zijn er 4 kandidaten aangenomen.

Het eerste SPARK event

SPARK, het platform voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO) in de Leidse regio, liet van zich horen. Nadat de rechtsvorm en het bestuur waren gekozen, was het tijd voor het eerste event. In het ROC werden 80 werkgevers ontvangen. Onder leiding van Tom van ‘t Hek gingen zij met elkaar in gesprek over hun betrokkenheid bij het onderwerp MVO. Prof. drs. Philip Wagner hield op zeer onderhoudende wijze de aanwezigen voor hoe je met MVO je voordeel kan doen. Momenteel zijn veel bedrijven bezig met thema’s als duurzaam ondernemen of MVO. SPARK wil de krachten bundelen en een beweging zijn van ondernemers die het verschil maken. Inmiddels zijn 30 bedrijven partner van SPARK

Zilveren Kruis Achmea en een bijzonder klantenteam

Bij Zilveren Kruis Achmea werkt een bijzonder team binnen het klantcontactcenter. Dit is een team waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klanten helpen die per email of WhatsApp contact zoeken met Zilveren Kruis. Momenteel zoekt men 10 nieuwe collega’s. DZB en UWV pakken dit gezamenlijk op. Positief is het dat Zilveren Kruis verder wil kijken dan het doelgroepenregister; ook mensen die om een andere reden niet gemakkelijk aan werk komen, zijn uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken.

Bedrijfsbezoek aan Meyn Foodprocessing

In juni bezochten medewerkers van DZB de fabriek van Meyn. Meyn is gevestigd in Oostzaan en bouwt machines die bestemd zijn voor de pluimveeverwerkende sector. Met 900 medewerkers in dienst en installaties in 90 landen is Meyn een wereldwijde marktleider. Meyn is een van de grootste klanten van DZB en daarmee een belangrijke partner. Het personeel van DZB was erg nieuwsgierig naar de fabriek en de manier waarop de machines worden gemaakt. De medewerkers van Meyn waren op hun beurt zeer bereidwillig een toelichting te geven. Zo waren beide partijen positief over het bezoek; goed voor de betrokkenheid bij elkaars werk. Zo is een middagje Meyn meer dan een leuk personeelsuitje.

Bezoek van internationaal sales team Secrid aan DZB

Secrid is een snel groeiend bedrijf en één van de succesverhalen waar DZB voor werkt. Het portemonneetje waar de pasjes met een druk op de knop omhoog komen, is een ongekend succes. Dit jaar maakt DZB 1 miljoen stuks die de gehele wereld over gaan. In mei waren de buitenlandse agenten, het internationale verkoopteam van Secrid én de directie, ongeveer 60 personene, aanwezig bij DZB. Met eigen ogen konden zij de werkplaats van DZB zien. Secrid is trots op de samenwerking met DZB, zo laat de directie van het bedrijf weten. Niet alleen omdat zij het belangrijk vinden dat alle mensen een kans op werk moeten hebben, maar ook omdat dit waarde toevoegt aan het product. Zo helpt DZB bouwen aan het succesverhaal van Secrid, en daar is DZB best trots op.

SPARK: uitbreiden van het netwerk

Het ledental van SPARK, het netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, groeit gestaag. In juli organiseerden wij een lunch in De Stal voor 30 geïnteresseerden. Onder de groep was er een opvallend grote samenhorigheid en bewustzijn om met elkaar meer te betekenen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast was er in juli onder leiding van Jan Maassen een ‘summer course’ in De Stal. Maassen is als oud directielid van het LUMC groot voorstander van actief beleid met betrekking tot de Participatiewet. Hij lichtte o.a. het Participatieloket toe: een fysieke plek binnen het LUMC waar DZB samen met het UWV kandidaten bemiddelt.

De Universiteit Leiden

De Universiteit heeft haar ambities vastgelegd rond het aantal plaatsingen van mensen met een arbeidsbeperking dat men jaarlijks wil bereiken. Voor 2017 zit men goed op schema. Goed om daar even bij stil te staan. Immers wat zorgt voor dit succes en hoe wordt dit voor de toekomst gegarandeerd? Bekendheid van de Universiteit als organisatie bij DZB is een sterk punt gebleken. Het helpt ook als afdelingen binnen de Universiteit bekend zijn met de doelgroep. Beide punten worden uitgewerkt.

Afdeling Groendiensten is gestart met het onderhoud van de terreinen van de Universiteit. Daarvoor zijn er 2 medewerkers bij de Universiteit gedetacheerd.

Leerwerktraject schoonmaak

In de schoonmaak is voldoende werk en er zijn nog steeds genoeg mensen die aan het werk willen. Toch is het geen vanzelfsprekendheid dat deze vacatures vervuld worden. Het beeld van schoonmaakwerk is vaak negatief, contracten zijn vaak voor weinig uren per week. We zijn daarom het gesprek aangegaan met zowel werkgevers als werkzoekenden. Daaruit is het leerwerktraject Schoonmaak voortgekomen. Inmiddels hebben 7 kandidaten zich gemeld voor de eerste groep.

Accountmanagement: informeren en voorsorteren van werkzoekenden

Bij DZB beginnen de meeste werkzoekenden hun traject op de Startwerklocatie (SWL), een plek waar o.a. gewerkt wordt aan werknemersvaardigheden. Elke twee weken geeft een accountmanager daar een pitch over de arbeidsmarkt. Welke bedrijven zoeken mensen? Welke vacatures zijn er? Welke diploma’s worden veel gevraagd? Een initiatief dat zeer gewaardeerd werd.

NS Retail zoekt mensen

Iedereen kent de NS als vervoersbedrijf. Maar NS beheert daarnaast ook de retail op de stations. Het gaat om bekende ketens als AH-to go, Rituals, Smullers en Starbucks. NS wil landelijk 150 kandidaten uit het doelgroepenregister plaatsen in deze zaken. Samen met het UWV pakken we dit op; de eerste kandidaat is inmiddels aan het werk.

Rapport bedrijfscultuur DZB positief

Het rapport over de bedrijfscultuur bij DZB, dat op initiatief van de gemeente Leiden door Berenschot is opgesteld, heeft positieve uitkomsten opgeleverd. Het doel was een onafhankelijk oordeel te verkrijgen over de kwaliteit van de bedrijfscultuur van DZB. De belangrijkste conclusies zijn dat er met trots en betrokkenheid wordt gewerkt bij DZB; De leidinggevenden, directie en detacheringsconsulenten worden positief gewaardeerd; Medewerkers weten waar zij terecht kunnen met problemen; De medewerkers voelen zich veilig op de afdeling; Er is zowel in beleid als uitvoering aandacht voor bejegening en andere cultuuraspecten. De aanbevelingen voor verdere verbetering zijn opgepakt.

Op de meeste cultuuronderdelen wijkt DZB niet of in positieve zin af van andere organisaties. Medewerkers voelen de veiligheid incidenten te melden. Maar aandacht voor ongewenst gedrag, het melden ervan en het handelen ertegen, blijft nodig. In deze zaken wijkt DZB niet aantoonbaar af van andere organisaties. De uitkomsten zijn positief en daar zijn we erg blij mee.

Open huis Chocolaterie voor Het Klokhuis groot succes

Op 11 november organiseerden we voor de jeugdige kijkers van tv-programma Het Klokhuis Onderneemt een Open Huis bij onze chocolaterie. Dit, samen met opdrachtgevers Ridiculously Good en Hagelswag. Het was een bijzondere dag voor de kinderen. Ze konden bijzondere hagelslag proeven, bonbons maken, een film bekijken hoe chocola gemaakt wordt. Ook kregen ze een chocoladeworkshop waarbij ze begeleid werden door medewerksters uit de chocolaterie. Tot ieders grote verrassing kwam Klokhuis-presentator Bart Meijer onverwachts met een filmploeg binnenvallen om opnamen voor de website te maken. Het was een geslaagde dag.

Contract met Albert Heijn

In december heeft DZB een contract getekend met Albert Heijn. Er zijn afspraken gemaakt hoe kandidaten met een arbeidshandicap aan de slag kunnen bij Albert Heijn in Leiden en omgeving. Begin 2018 kijken we of we afspraken kunnen maken voor de rest van de regio Holland Rijnland.

Chocoloco in de Stal

Wie is er niet gek op chocola? De klanten van onze afdeling Chocolade in elk geval wel. In november waren zij allemaal uitgenodigd voor een interactieve sessie in Grand Café De Stal. Tijdens deze bijeenkomst konden zij hun wensen en ideeën uiten over de dienstverlening van onze afdeling Chocolade. Het was een productieve en geslaagde avond.

Spark Founders diner

In oktober was er een diner voor de Founders van Spark, het platform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tijdens deze bijeenkomst is Rudo Slappendel als nieuwe projecteider van Spark voorgesteld. Met zijn radio- en tv-zender is hij thuis in de lokale media en beschikt hij over een groot netwerk. Dit zal bijdragen aan de doelstelling meer leden te werven in 2018.

Schoonmaaktraject naar werk

Er zijn voldoende mensen die graag aan het werk willen in de schoonmaak. Nadeel van werken in de schoonmaak is vaak dat de contracten klein zijn, bijvoorbeeld 10 uur per week. Met een dergelijk beperkt aantal uren blijft iemand afhankelijk van een uitkering. We hebben met werkgevers afgesproken dat er arbeidsovereenkomsten met meer werkuren worden gesloten. Daardoor wordt werken in de schoonmaak voor veel werkzoekenden aantrekkelijker.

Veel vraag naar personeel

Ons werkgeversteam heeft contacten met bedrijven over nieuwe personeel. We weten goed wat de arbeidsmarkt vraagt. Zo is er momenteel veel vraag naar technisch personeel, personeel in de schoonmaak en de logistiek. Er blijkt echter een verschil te zijn tussen wat werkgevers zoeken en wat werkzoekenden daadwerkelijk kunnen. We zijn met werkgevers in gesprek om te kijken hoe deze kloof te overbruggen. Concreet wordt gesproken over een inwerktraject, waarbij zowel DZB als de werkgevers zich inspannen om kandidaten de juiste vaardigheden aan te leren.

BV Leiden

Bij de BV Leiden, het grootste bedrijvennetwerk van Leiden en omstreken, is de nieuwe commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt van start gegaan. Een thema is hoe onderwijs en kwaliteiten van werkzoekenden aan te laten sluiten op de vraag naar personeel. De arbeidsmarkt verandert snel. Voor ons als re-integratiebedrijf is het belangrijk dat vraag en aanbod op de lokale en regionale arbeidsmarkt goed aansluiten. Daarom leveren we een actieve bijdrage aan deze commissie.

© 2017-2018 | DZB Leiden